Το θερμόμετρο ανεβαίνει συνεχώς όλο και περισσότερο κι εμείς, αισθανόμαστε την ανάγκη να δοκιμάσουμε νέες, πεντανόστιμες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας.
Τι θα λέγατε για μία δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα; Κι όμως γίνεται; Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε την πιο εύκολα από ποτέ!
Υλικά
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
30 ml ελαιόλαδο
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια
1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, κομμένα
Για το dressing
30 γρ. sweet chilli sauce
30 ml σάλτσα σόγιας
1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
50 ml χυμός λεμονιού
100 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήστε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάλτε τις σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε όμορφες, λεπτές φέτες, αφαιρέστε το κόκαλο και σε ένα bowl, ανακατέψτε με το πιρούνι όλα τα υλικά του dressing.
Σε μια σαλατιέρα ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε πάλι καλά.
Προσθέστε τις φέτες μπριζόλας από πάνω και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη!