in

Χάλι Μπέρι: Ο συγκινητικός της λόγος για τις γυναίκες μας έκανε να υποκλιθούμε ξανά

H Χάλι Μπέρι βρέθηκε στα Critics Choice Awards και πήρε το βραβείο SeeHer, που απονέμεται ως φόρος τιμής σε γυναίκες που ξεπερνούν εμπόδια και σπάνε τα στερεότυπα.

Η γνωστή ηθοποιός του Hollywood, εκφώνησε έναν πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό λόγο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα.

“Επαναπροσδιόρισες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους εαυτούς μας, ως μαύρες γυναίκες, στην τηλεόραση και τον κόσμο”, ανέφερε αρχικά η Μπέρι, απευθυνόμενη στην Issa Rae, που της παρέδωσε το βραβείο.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός μίλησε για την πρώτη φορά που διάβασε το σενάριο της νέας της ταινίας, Bruised, η οποία κάνει focus στη ζωή μίας μαύρης αθλήτριας ΜΜΑ:

“Συνειδητοποίησα πως δε γράφτηκε για κάποια σαν εμένα. Οπότε πήγα στους παραγωγούς και είπα “Γιατί όχι εγώ; Γιατί δεν μπορεί να είναι μαύρη;”. Κι είπαν “γιατί όχι;”. Δυσκολεύτηκα να βλέπω μία γυναίκα να τρώει ξύλο. Με έκανε να νιώσω άβολα. Εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα ακριβώς για ποιους λόγους έπρεπε να πω αυτήν την ιστορία. Ήξερα ποια ήταν η δύναμη της ιστορίας.

Το να βλέπουμε την πραγματικότητα των άλλων, όσο άβολα κι αν μας κάνει να αισθανόμαστε, είναι μονόδρομος για να σταματήσουμε να τους κρίνουμε και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με περισσότερη ενσυναίσθηση. Γι’ αυτό και είμαι τόσο ευγνώμων που στέκομαι και ζω σε αυτήν τη στιγμή, που οι γυναίκες ορθώνουμε το ανάστημά μας και λέμε τις ιστορίες μας…

Θα γράψουμε, θα παράξουμε, θα σκηνοθετήσουμε κι αν είμαστε αρκετά γενναίες, θα πρωταγωνιστήσουμε ταυτόχρονα. Θα χρησιμοποιήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και θα πούμε τις ιστορίες που δεν ταιριάζουν στα προκατειλημμένα πρότυπα”.

Οι γυναίκες που βρίσκονταν στην αίθουσα παρακολουθούσαν το λόγο της με μεγάλη συγκίνηση κι αυτή, ήταν πραγματικά μία από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέα αλλαγή στο πρόγραμμά της

Τζάστιν Μπίμπερ: Η συναισθηματική πίεση κι η Χέιλι