in

Πεντανόστιμο σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα for the win

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει κι εμείς, αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να δοκιμάσουμε νέες συνταγές, που θα μας ταξιδέψουν και θα αποτελέσουν μία ανάσα δροσιάς μέσα σε μία busy day.

Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο σάντουιτς με ροδάκινα; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε την must-try συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Τι θα χρειαστείτε:

4 φέτες λευκό προζυμένιο ψωμί
2 ροδάκινα, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένα, κομμένα στα 4
τα φύλλα από 2 κλωνάρια θυμάρι
200 γρ. φύλλα ρόκας baby
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
200-225 γρ. χαλούμι, κομμένο σε δύο φέτες
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, βάζοντας σε ένα bowl τα κομμάτια ροδάκινου, το θυμάρι, το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε τα για λίγο στην άκρη.

Σε ένα άλλο bowl, ανακατέψτε τη ρόκα με το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο και αφήστε το και αυτό στην άκρη.

Προθερμάνετε ένα σχαροτήγανο σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αρχίσει να αχνίζει, ψήστε τα κομμάτια ροδάκινου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι σκούρες γραμμές από τις σχάρες του σκεύους και βάλτε τα σε ένα πιάτο.

Λαδώστε ελαφρά τις φέτες χαλούμι και ψήστε τις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι και αυτές να εμφανίσουν τις σκούρες γραμμές του τηγανιού.

Αλείψτε με ελάχιστο λάδι τις φέτες ψωμιού και μοιράστε τη ρόκα στις μισές. Πάνω τους μοιράστε και τα ροδάκινα, ραντίστε με το μέλι και προσθέστε κι από μία φέτα χαλούμι. Καπακώστε καλά με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ώρα για ενυδάτωση: Αυτή είναι η must-try μάσκα με μπανάνα

Alex Cooper: Μοιράζεται την beauty routine και τα μεγάλα μυστικά της