Το καλοκαίρι το θερμόμετρο ανεβαίνει σε… απίστευτα επίπεδα και είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε τα “βαριά” γεύματα.
Ειδικά αυτοί που ακολουθούν ένα σταθερό διατροφικό πλάνο, προσπαθούν να μένουν μακριά από τους “πειρασμούς”, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στερηθούν όλα όσα τους αρέσουν.
Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο dessert με φράουλες, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας; Φτιάξτε την πιο λαχταριστή πανακότα με πολύ εύκολα steps κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!
Υλικά:
800 ml άπαχο γάλα 0%
200 γρ. μέλι
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
200 γρ. φράουλες
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε, βάζοντας τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα bowl με παγωμένο νερό και κατόπιν, στραγγίξτε τις. Προσθέστε το γάλα, το μέλι, τις πολτοποιημένες φράουλες και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα, πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε και τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατέψτε.
Μοιράστε το μείγμα της πανακότας σε οκτώ bowl και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Αν θέλετε να ξεφορμάρετε την πανακότα, βυθίστε τη φόρμα σε καυτό νερό μέχρι το χείλος σχεδόν και αναποδογυρίστε σε πιάτο. Γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες.