in

Πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα με μέλι και αμύγδαλα

Έχοντας αφήσει πλέον πίσω μας τις διακοπές, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούμε ξανά όλοι σε πρόγραμμα και να πούμε ένα μεγάλο “ναι” σε πιο healthy επιλογές.

Αυτό το διάστημα -λοιπόν- είναι ιδανικό για να εντάξουμε στη διατροφή μας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και εμείς, βρήκαμε τη must-try φρουτοσαλάτα με μέλι και αμύγδαλα για ένα απολαυστικό break.

Τι θα χρειαστείτε:

5 βερίκοκα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε κύβους 2 εκ.
3 ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους 2 εκ.
1 μπανάνα, σε κύβους 2 εκ.
10 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση
2 φέτες φρέσκου ανανά (ή κονσέρβας, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες), κομμένες σε κύβους 2 εκ.
1 αχλάδι, σε κύβους 2 εκ.
1 ώριμο μάνγκο, σε κύβους 2 εκ.
ο χυμός από 3 μέτρια πορτοκάλια
ο χυμός από 1 μικρό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της αρεσκείας μας
200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ bowl σερβιρίσματος ανακατέψτε όλα τα φρούτα και σε ένα άλλο σκεύος, ανακατέψτε με το σύρμα τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με το μέλι και το λικέρ, για να περιχύσετε τα φρούτα.

Ανακατέψτε, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε 2-3 φορές, ώστε να αρωματίζονται από το ζουμί όλα τα φρούτα και κατόπιν, σκορπίστε το αμύγδαλο για να σερβίρετε και να απολαύσετε τη φρουτοσαλάτα σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jessica Chastain: Μοιράζεται τα απόλυτα skincare μυστικά της

Beauty o’ clock: Aυτές είναι οι 3 DIY μάσκες που πρέπει να δοκιμάσετε asap!