in

Πεντανόστιμη σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι for the win!

Έχοντας μπει πια με κάθε επισημότητα στο καλοκαίρι, μπορούμε να πούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εντάξουμε στη διατροφή μας μερικές δροσερές -και πεντανόστιμες- σαλάτες που αποτελούν την τέλεια επιλογή μεσημεριανού για τις ζεστές ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε μία λαχταριστή σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι, που θα σας χαρίσει μία μοναδική γεύση φρεσκάδας και θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας.

Τι θα χρειαστείτε:

2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 ½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
½ κούπα γιαούρτι πλήρες
¼ κούπας + 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. τρυφερά μαρουλάκια
1 μεγάλο αγγούρι
1 κούπα ρόκα
2 ραπανάκια
¾ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα + 2-3 κ.σ. για γαρνίρισμα
2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό bowl, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε το μείγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο.

Με ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε το μείγμα. Ραντίστε με το λάδι σίγα σιγά, συνεχίζοντας να το χτυπάτε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε το bowl στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρετε τη σαλάτα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο bowl σαλάτας προσθέστε την έτοιμη σαλάτα με μαρούλι.

Τρίψτε το αγγούρι και στη συνέχεια, στύψτε το με τα χέρια σας για να στραγγίξει καλά και προσθέστε το στο bowl με το μαρούλι.

Σε ένα blender, χτυπήστε τα καρύδια (3/4 κούπας) και προσθέστε τα στην σαλάτα. Ψιλοκόψτε τη ρόκα, τα ραπανάκια και προσθέστε τα την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό.

Διατηρήστε το bowl στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρετε τη σαλάτα. Ολοκληρώστε με αλάτι και πιπέρι κι απολαύστε το γεύμα σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Hailey Bieber: Το ελληνικό skincare προϊόν στο οποίο ορκίζεται

DIY: Η μάσκα ομορφιάς με ρόδι που πρέπει να δοκιμάσετε asap!