in

Πεντανόστιμη σαλάτα με καρότα και ψητά παντζάρια

Το καλοκαίρι, οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα light γεύμα και πολύ συχνά καλούμαστε να αναζητήσουμε νέες συνταγές, δοκιμάζοντας διαφορετικές γεύσεις.

Αν αισθάνεστε κι εσείς πως βρίσκεστε σε αυτή τη φάση, υπάρχει μία επιλογή που είναι πολύ-πολύ νόστιμη και σίγουρα, αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Τα καρότα και το παντζάρι ενώνουν τις δυνάμεις τους και το γευστικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή:

Τι θα χρειαστείτε:

400 γρ. παντζάρια, μόνο οι βολβοί, μικρού μεγέθους και κατά προτίμηση βιολογικοί, καθαρισμένοι
400 γρ. καρότα μικρά (κατά προτίμηση βιολογικά), καθαρισμένα
4 κ.σ. άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
300 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη (ή πάπρικα)
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1 κ.σ. μέλι
120 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 μεσαίου μεγέθους λεμόνι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τη σαλάτα, με καρότα και ψητά παντζάρια ξεκινήστε φτιάχνοντας τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο bowl, βάλτε τα υλικά της μαρινάδας και χτυπήστε με ένα πιρούνι.

Προσθέστε τα παντζάρια και τα καρότα, σκεπάστε το bowl με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί. Περιχύστε τα με 4-5 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και ψήστε τα για περίπου για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν, κόψτε τα σε ροδέλες, περιχύστε με τη σάλτσα από το ταψί, με το ελαιόλαδο, πασπαλίστε με άνηθο και αλάτι και σερβίρετε τη σαλάτα σας, για να την απολαύσετε!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sonam Kapoor: Μία περιήγηση στην εντυπωσιακή κατοικία της στη Βομβάη

Meghan Markle: Το δημόσιο “ευχαριστώ” στη μητέρα της και η αποκάλυψη για την κόρη της