Υπάρχει καλύτερη επιλογή για πρωινό, από μία πεντανόστιμη ομελέτα με ολόφρεσκα υλικά και δροσερές γεύσεις;
Το καλοκαίρι, είναι η ιδανική περίοδος για ένα light brunch και οι ομελέτες έχουν την τιμητική τους, καθώς τα αυγά συνδυάζονται άψογα με τα φρέσκα λαχανικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.
Τι θα λέγατε -λοιπόν- για μία νέα, πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή; Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.
Υλικά
2 αυγά
1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
5 ελιές χοντροκομμένες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (περίπου 2 κ.σ.)
2 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1/4 κ.γ. ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε τα αυγά, τη φέτα, τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι σε ένα βάζο χωρητικότητας περίπου 450 ml, με φαρδύ άνοιγμα και κλείστε καλά το καπάκι.
Αφού ανακατέψετε καλά το μείγμα, βγάλτε το καπάκι και ψήστε το περιεχόμενό του στα μικροκύματα μέχρι τα αυγά να έχουν σχεδόν στερεοποιηθεί, για 1,5 με 2 λεπτά. Αφήστε την ομελέτα σας να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και πασπαλίστε με βασιλικό. Έτοιμο!