Πλησιάζοντας πια όλο και περισσότερο στην festive-season, όλοι μας ψάχνουμε νέες κι ίσως και πιο ιδιαίτερες light συνταγές.
Τι θα λέγατε για μία πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, με δροσερό πορτοκάλι; Πρόκειται -αναμφίβολα- για έναν ανατρεπτικό συνδυασμό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, μικρές (όχι ξιδάτες)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, πλένοντας καλά και βάζοντας τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Αφού τις στραγγίξετε και κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις πιάσετε, ξεφλουδίζετε και κόψτς σε κύβους τις πατάτες και παράλληλα, κόψτε και τα πορτοκάλια σε κυβάκια, όπως και το κρεμμύδι.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μεγάλο bowl σερβιρίσματος και προσθέστε το πορτοκάλι, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατίστε και χτυπήστε το λάδι με το χυμό λεμονιού, για να περιχύσετε τη σαλάτα. Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Καλή απόλαυση!