Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και σύμφωνα και με τους ειδικούς, πρέπει να αποτελεί βασικό part μίας ισορροπημένης διατροφής.
Μήπως ήρθε η ώρα να εντάξετε στην καθημερινότητά σας μερικές νέες συνταγές; Εμείς ανακαλύψαμε την must-try σαλάτα ταμπουλέ με άρωμα… Ελλάδας κι εσείς, πρέπει απλά να τη δοκιμάσετε.
Υλικά:
200 γραμ. πλιγούρι
3 ντομάτες καθαρισμένες χωρίς σπόρια κομμένες κυβάκια
2 αγγούρια χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα με την φλούδα τους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα bowl, ρίξτε το πλιγούρι και καλύψτε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί.
Αφήστε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό και σε ένα άλλο, μεσαίο bowl ανακατέψτε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Αναμείξτε όλα τα υλικά για μία ακόμη φορά και σκεπάστε τη σαλάτα σας με μία διάφανη μεμβράνη. Βάλτε την στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες και απολαύστε το γεύμα σας. Καλή όρεξη!