Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική λύση για ένα light γεύμα κάθε στιγμή της ημέρας, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μερικές φορές έχουμε ανάγκη για κάτι νέο και νόστιμο.
Τι θα λέγατε για πεντανόστιμα παντζαρόφυλλα με μία λαχταριστή σάλτσα; Πρόκειται για την must-try fall συνταγή κι εμείς, σας παρουσιάζουμε step by step το πώς θα τη φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε:
1 1⁄2 κιλό φρέσκα γερά παντζαρόφυλλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, σπασμένη + 1 1⁄2 κουτ. σούπας επιπλέον
100 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1-2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε, πλένοντας καλά τα παντζαρόφυλλα, στραγγίξτε τα και χωρίστε τα κοτσάνια. Ζεστάνετε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να κοχλάσει και βράστε σκέτα τα κοτσάνια για 8-10 λεπτά, για να προσθέσετε τα φύλλα και να τα βράσετε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και τα κοτσάνια.
Στραγγίξτε τα όλα καλά, μεταφέρετέ τα σε μεγάλη σαλατιέρα και σκορπίστε από πάνω το 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα.
Χτυπήστε στον πολυκόφτη το λάδι, το ξίδι, την καρυδόψιχα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν μια κάπως ρευστή πάστα και περιχύστε τα χόρτα. Ανακατέψτε και σερβίρετε.