Οι σαλάτες εποχής, αποτελούν ιδανική επιλογή γι’ αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι επιχειρούμε να κάνουμε ένα mini-detox, πριν να μπούμε στην spring-season κι εμείς σας παρουσιάζουμε, τη συνταγή για την πιο λαχταριστή σαλάτα με ρόκα κι ανθότυρο, που θα σας κλέψει την καρδιά.
Υλικά
Για τη σαλάτα
360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
200 γρ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
140 γρ. ανθότυρο ψητό
40 γρ. κάππαρη
15 γρ. κρέμα βαλσάμικο
70 γρ. παξιμάδι
αλάτι
Για το ψητό ανθότυρο
250 γρ. ανθότυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, απλώνοντας το ανθότυρο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε το στους 140°C για 10 λεπτά. Την ίδια στιγμή, σε ένα bowl τοποθετήστε τη ρόκα, με τα τοματίνια, την κάππαρη και το παξιμάδι και προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, τοποθετήστε στη σαλάτα σας και το ψητό ανθότυρο κι απολαύστε το γεύμα σας!