Τα poke bowl αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, επειδή είναι εύκολα στην εκτέλεση, νόστιμα και μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Στην πιο απλή εκδοχή τους, συνδυάζουν το ωμό ψάρι με λαχανικά, αβοκάντο, σόγια, διάφορους σπόρους και διάφορα καρυκεύματα, σε συνδυασμό με λευκό ρύζι, που μπορεί να αντικατασταθεί και με zoodles για μία πιο ελαφριά εκδοχή.
Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή και σας την παρουσιάζουμε:
Υλικά
100γρ φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε μέγεθος μικρής μπουκιάς
1 κολοκυθάκι (ή αγγούρι), κομμένο σε λωρίδες με ένα peeler πατάτας (ή spiralizer)
1/2 αβοκάντο, σε κυβάκια
4 τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
1/2 καρότο, σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. chia seeds
1/2 κ.γ. λευκό σουσάμι
2-3 κ.σ. σόγια
Σάλτσα Sriracha ή μπούκοβο ή chili sauce
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Δημιουργήστε λωρίδες από το κολοκυθάκι με ένα peeler πατάτας, αφήνοντας εκτός τα σπόρια. Τοποθετήστε τις λωρίδες κολοκυθιού σε ένα bowl με αλάτι και μηλόξυδο, ανακατέψτε και αφήστε τις να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
Κόψτε το φιλέτο ψαριού σε κομμάτια μπουκιάς και ραντίστε το με την σόγια και όση sriracha επιθυμείτε για να μαριναριστεί. Όταν έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια, στρίψτε τα με τα χέρια σας.
Τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο και στολίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώστε με επιπλέον σόγια ή sriracha κι απολαύστε το γεύμα σας!