in

Pasta lovers: Πεντανόστιμο πέστο πιπεριάς με έξι υλικά

Είστε κι εσείς λάτρεις των ζυμαρικών και σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες συνταγές; Τι θα λέγατε για μία πλούσια σάλτσα πέστο, με βάση την πιπεριά;

Μπείτε στην κουζίνα σας κι ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας!

Υλικά

6-7 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
2/3 κούπας ελαιόλαδο
70 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί προσθέστε τις πιπεριές και ραντίστε με ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες δυο τρεις φορές, μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα από όλες τις πλευρές.

Βγάλτε από το φούρνο τις πιπεριές και όσο είναι ακόμα ζεστές, βάλτε τες σε ένα σακουλάκι, το οποίο θα κλείσετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει η φλούδα από τους υδρατμούς.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, ξεφλουδίστε τις πιπεριές κι αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια. Σε ένα blender βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό και τις πιπεριές και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα προσθέστε και τα αμύγδαλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέστε την παρμεζάνα και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Monica knows better: Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς της λαμπερής Ιταλίδας

Summer vibes: Φτιάξτε την πιο δροσερή virgin-paloma