Είστε λάτρεις των ζυμαρικών και θέλετε να δοκιμάσετε νέες, νόστιμες και πολύ εύκολες συνταγές;
Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο λαχταριστή συνταγή, για να φτιάξετε πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με πολύ απλά υλικά. Δοκιμάστε την και θα τη λατρέψετε!
Υλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
150 ml βούτυρο αγελάδος ανάλατο
Mισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, βράζοντας το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια, σουρώστε το. Προσθέστε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι, το φρέσκο βούτυρο κι ανακατέψτε.
Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και βάλτε μέσα το 1/3 από το μακαρονάκι. Ρίξτε από πάνω τους μισούς κύβους από τη γραβιέρα και συνεχίστε, με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη με τριμμένη γραβιέρα και μία τελευταία στρώση μακαρονάκι.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη γραβιέρα και προσθέστε 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο. Ψήστε το μακαρονάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.