Τα τελευταία χρόνια, τα social media έχουν κατακλυστεί από νέες συνταγές, που δεν απαιτούν πολλά διαφορετικά υλικά και είναι και super-healthy.
Σε αυτή την κατηγορία, ανήκει και το overnight oats, που αποτελεί ιδανική επιλογή όχι μόνο το πρωί, αλλά για κάθε ώρα της ημέρας.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε, για το πιο λαχταριστό breakfast ever!
Υλικά
150 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. σπόροι chia
3 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο
400 ml γάλα καρύδας
2 κ.σ. maple syrup ή σιρόπι αγαύης
60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
½ κ.γλ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. flakes καρύδας, ελαφρώς ψημένα ή τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο bowl, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης με τους σπόρους chia και το ινδοκάρυδο. Περιχύστε με το γάλα καρύδας και το maple syrup και ανακατέψτε πολύ καλά.
Μοιράστε το μείγμα σε 3 βάζα, των 200-250 ml και προχωρήστε στην προετοιμασία της επικάλυψης. Βάλτε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας σε ανοξείδωτο bowl και λιώστε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να προκύψει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίξτε 1-2 κουταλιές σε κάθε βαζάκι καλύπτοντας το μείγμα βρώμης.
Πασπαλίστε με ψημένα flakes καρύδας ή ινδοκάρυδο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 8-12 ώρες.