in

Mexican vibes: Πεντανόστιμη σαλάτα με μαύρα φασόλια

Είστε λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας και θέλετε να φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι σας μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή;

Τι θα λέγατε για μία δροσερή σαλάτα, που είναι ιδανική για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα; Εμείς σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

200 γρ. μαύρα φασόλια, ωμά
1 τορτίγια, κομμένη σε 12 τρίγωνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. sriracha
1/4 κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, βράζοντας τα φασόλια σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού περάσουν περίπου πέντε λεπτά, σουρώστε τα, αλλάξτε το νερό και συνεχίστε το βράσιμο. Αφήστε να περάσουν άλλα πέντε λεπτά και κατόπιν, αλλάξτε και πάλι το νερό και βράστε τα φασόλια για 40 λεπτά σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα κι απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια της τορτίγιας. Ραντίστε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι και ψήστε τες 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Σουρώστε τα φασόλια και μεταφέρετέ τα σε ένα bowl. Προσθέστε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ψιλοκόψτε το μαρούλι και προσθέστε το στο ίδιο σκεύος.

Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατέψτε το γιαούρτι με την sriracha και το κύμινο και περιχύστε με το μείγμα τη σαλάτα σας. Σερβίρετε με τα τραγανά κομμάτια τορτίγιας και φρέσκο θυμάρι κι απολαύστε το γεύμα σας!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτό είναι το αγαπημένο beauty secret της Hailey Bieber

Mila Kunis – Ashton Kutcher: Η μαγευτική eco-friendly κατοικία στο Λος Άντζελες