Έχουμε μπει πια στην spring-season και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε στη ζωή και την καθημερινότητά σας πεντανόστιμες σαλάτες, με πολύ απλά και θρεπτικά υλικά.
Η ρόκα, αποτελεί ιδανική επιλογή κι αν θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, μπορείτε να ακολουθήσετε step by step αυτήν που ακολουθεί. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το… αχλάδι!
Υλικά
2 ματσάκια ρόκα φρέσκια
20 ντοματίνια τσέρι
2 αχλάδια
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 κ.σ. μέλι
300γρ. αντίδια άγρια
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίξτε τα ντοματίνια τσέρι κι αφήστε τα να ζεματιστούν για 2 λεπτά. Βγάλτε τα, ξεφλουδίστε τα κι αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
Αφού καθαρίσετε καλά τη ρόκα και τα αντίδια, στεγνώστε τα και κόψτε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο κι ανακατέψτε.
Ρίξτε μέσα τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια, αλατίστε καλά τη σαλάτα σας κι ανακατέψτε ξανά, ενώ τέλος, προσθέστε και το αχλάδι.
Για να φτάξετε το dressing, σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ξίδι και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Αδειάστε τα σε ένα μικρό bowl, προσθέστε το ελαιόλαδο κι αφού τα ανακατέψετε, ρίξτε το στην σαλάτα κι απολαύστε το πιάτο σας.