in

Food o’clock: Πεντανόστιμη πολύχρωμη σαλάτα με πιτούλες

Είναι γεγονός ότι οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι πεντανόστιμες, είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξουμε και κυρίως, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή; Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες κι εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στην κουζίνα σας για να την φτιάξετε.

Τι θα χρειαστείτε:

3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ αγγούρι με το φλούδι του, πλυμένο καλά
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αραβική πίτα μεγάλη
1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, σπασμένους
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο λάδι για το άλειμμα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, βουτήξτε τις ντομάτες για πολύ λίγο κι αφού τις βγάλετε από αυτήν, αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση κι αφαιρέστε τα σπόρια, για να κόψετε σάρκα τους σε μικρά κομματάκια μέσα σε μια σαλατιέρα.

Αφαιρέστε τα σπόρια από την πράσινη πιπεριά και ψιλοκόψτε την σε κυβάκια. Κόψτε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια καθώς και το κρεμμύδι και ρίξτε τα όλα στο ίδιο bowl με την ντομάτα, προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέστε αλάτι, ρίξτε το λεμόνι και το λάδι, το κύμινο και την πάπρικα κι ανακατέψτε καλά, αφήνοντας τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο.

Αλείψτε την αραβική πίτα με λίγο λάδι και από τις δύο μεριές και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και μέχρι να γίνει τραγανή.

Σπάστε την με το χέρι σε μικρά κομματάκια και όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σαλάτα, σκορπίστε την πίτα από πάνω. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ώρα για λάμψη: Ανακαλύψτε την απόλυτη DIY μάσκα με ροδάκινο

Ώρα για σύσφιξη: Η must-try μάσκα με μπανάνα