Το Eggnog είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο cocktail που δεν μπορεί να λείπει από τις γιορτές.
Η κρεμώδης υφή και κυρίως, η γλυκιά γεύση του το καθιστούν την τέλεια επιλογή για την festive-season κι εμείς, παρακάτω σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε asap!
Υλικά
2 κρόκοι αβγών
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι ρούμι ή κονιάκ
1/4 φλιτζάνι μπράντι (προαιρετικό)
Μοσχοκάρυδο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ρούμι ή το μπράντι και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με μοσχοκάρυδο.