Υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν τα αυγά κι αυτοί που δε δηλώνουν μεγάλοι fans τους.
Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, τότε πρέπει να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη ομελέτα ever, την οποία μπορείτε να φτιάξετε πολύ-πολύ εύκολα, με απλά υλικά.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε για το απόλυτο γευστικό θαύμα!
Υλικά
4 αυγά
40 ml γάλα
1 μεγάλη πατάτα
40 γρ. – 12 φέτες σαλάμι Λευκάδας
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Υλικά γαρνιτούρας
Ντομάτα κομμένη σε κύβους
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Ανθότυρο σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα bowl, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, τη γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη το μείγμα.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε τις φέτες από το σαλάμι κι αφού τις αφαιρέσετε από το τηγάνι, προσθέστε ελαιόλαδο, δυναμώστε τη φωτιά και σοτάρετε τις πατάτες κομμένες σε σχήμα ροδέλας, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε το σαλάμι και ρίξτε το μείγμα με τα αυγά. Σκεπάστε το τηγάνι κι αφήστε το περίπου 6 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αφού πάρει τη μορφή ομελέτας, γυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά, προσέχοντας μη σπάσει η ομελέτα. Στη συνέχεια σερβίρετε και γαρνίρετε με τα υλικά της γαρνιτούρας.