Έχοντας μπει με κάθε επισημότητα στην fall-season, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσουμε μερικές light συνταγές που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ξανά καλύτερα με το σώμα μας.
Οι σαλάτες -λοιπόν- έχουν την… τιμητική τους αυτό το διάστημα και αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα πλήρες γεύμα.
Θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε κάτι νέο; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την πιο νόστιμη σαλάτα με κινόα και λαχανικά.
Υλικά:
2 φλιτζάνια κινόα (200 γρ.)
1 κούπα αρακά (250 γρ.)
1/2 φλιτζάνι αμυγδάλων σε φέτες (50 γρ.)
3 κύπελλα μεταλλικού νερού (300 ml)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο scallion (50 γρ.)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο (25 γρ.)
Μωβ λάχανο (για γεύση)
2 τριμμένα καρότα (20 γρ.)
1 κόκκινη πιπεριά, κοπή julienne (30 γρ.)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτήξτε την κινόα 2 ή 3 φορές τουλάχιστον στο νερό. Τοποθετήστε το νερό σε μία κατσαρόλα για να βράσει και προσθέστε την κινόα.
Όταν ξεκινήσει να βράζει, μειώστε θερμοκρασία και κρατήστε την καλυμμένη για 10 με 12 λεπτά. Όταν οι σπόροι κινόα γίνουν διαφανείς και έχουν μία άσπρη γραμμή είναι έτοιμοι. Στραγγίξτε και αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά.
Βράστε τον αρακά και στραγγίξτε τον. Πιέστε ελαφρά την κινόα με ένα πιρούνι κι αφού κρυώσουν όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα σε ένα μεγάλο bowl μαζί με αλάτι και πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο.