Μπορεί να θεωρείτε πως μεσολαβεί αρκετός καιρός ακόμη μέχρι την festive-season, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και περισσότερο.
Συνεπώς, αυτό σημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε μερικές νέες συνταγές, για να προετοιμαστείτε για ό,τι θα ακολουθήσει.
Κάνοντας focus στο κομμάτι του dessert, εμείς σας παρουσιάζουμε την must-try cherry bomb pie που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά:
1 κούπα κόκκινο κρασί
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μισό κιλό παγωμένα κεράσια
3 κ.γ. corn flour
έτοιμη ζύμη για πάστα φλώρα
Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το κρασί, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βράστε 3-4 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα κεράσια και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το corn flour με κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα στα κεράσια, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε την πίτα σας.
Βάλτε βούτυρο σε ένα ταψί 8 ιντσών. Βγάλτε 1 φύλο ζύμης σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και μόλις την απλώσετε μεταφέρετέ την προσεκτικά στο προετοιμασμένο ταψί. Μαζέψτε τις άκρες, αν χρειαστεί, και στη συνέχεια τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι μερικές φορές. Από πάνω τοποθετήστε ακόμα ένα φύλλο με την ίδια διαδικασία.