Είναι γεγονός πως έχουμε μπει στην περίοδο της… προετοιμασίας για το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι ακόμη και τώρα δε χρειάζεται να βάλουμε στον εαυτό μας πολλούς περιορισμούς και “πρέπει”.
Αν αυτό που θέλετε μετά από μία super busy day, είναι ένα απολαυστικό dessert, μπορείτε να το έχετε, φτιάχνοντάς το μόνοι σας με πολύ απλά υλικά.
Εμείς σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά light ατομικά cheesecakes ever!
Υλικά
400 γρ. τυρί κρέμα light, 11%, σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
12 γρ. στέβια, υγρή
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, 14% λιπαρά
240 γρ. μαρμελάδα φράουλα, χωρίς ζάχαρη
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Ρίξτε σε ένα bowl το τυρί κρέμα και το γιαούρτι κι ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και κατόπιν, την υγρή στέβια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σπάστε με τα χέρια μας τα μπισκότα και μοιράστε τα σε 6 ή 8 ποτηράκια. Προσθέστε πάνω από τα μπισκότα 1 κ.σ. κρέμα και 1 κ.σ. μαρμελάδα και σερβίρετε με φύλλα δυόσμου.