To banoffee αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα desserts όλων μας κι αν είστε κι εσείς fans αυτού του γλυκού, ήρθε η ώρα, να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη παραλλαγή του.
Δοκιμάστε step by step την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και φτιάξτε το δικό σας banoffee.
Υλικά
30 γρ. βούτυρο
60 γρ. μπανάνα
1/2 κ.γ. κανέλα
40 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αβγό, μεσαίο
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
μπανάνα
σαντιγί
σάλτσα καραμέλας
μπισκότα
δυόσμο
Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάλτε το βούτυρο και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 30 δευτερόλεπτα. Κόψτε τη μπανάνα σε κυβάκια και σε ένα bowl τοποθετήστε την κανέλα, τη ζάχαρη κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι κι ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε το για 2 λεπτά στα 800 Watt. Σερβίρετε με μπανάνα σε φέτες, σαντιγί, σάλτσα καραμέλας, μπισκότα και δυόσμο.