Τα φρούτα αποτελούν σημαντικό κομμάτι τις διατροφής μας κάθε εποχή κι είναι βασικό συστατικό πολλών desserts.
Τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο κέικ με δροσερές φράουλες; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δημιουργήστε το πιο λαχταριστό γλύκισμα, που θα σας κλέψει την καρδιά.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοτριμμένα
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
0,25 κ.γ.αλάτι
200 γρ.ζάχαρη
90 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
120 mlγάλα
250 γρ.φράουλες, κομμένες στη μέση
2 κ.σ.κοπανισμένα αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε bowl, ανακατέψτε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και σε ένα άλλο σκεύος, χτυπήστε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα. Τέλος προσθέστε το γάλα και χτυπήστε για μισό λεπτό ακόμα . Ρίξτε και το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα και περάστε την με λαδόκολλα . Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Απλώστε τις κομμένες φράουλες από πάνω και πασπαλίστε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα . Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 1 ώρα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το προσεκτικά από τη φόρμα . Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη κι απολαύστε το!