Πόσες φορές έχετε αισθανθεί την επιθυμία για ένα πεντανόστιμο dessert-break μέσα σε μία γεμάτη ημέρα;
Ήρθε η ώρα να πείτε ένα μεγάλο “ναι” σε μία πεντανόστιμη λεμονόκρεμα, την οποία θα φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας step by step την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια και μεταφέρετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και στη συνέχεια, μεταφέρετε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτοντας το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και σερβίρετε σε cupcakes, muffins και τάρτες ή απολαύστε την σκέτη.