in

Chocolate lovers: Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με 8+1 υλικά

Είστε λάτρεις της σοκολάτας και θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο, λαχταριστό dessert με τη σοκολάτα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο;

Μία πεντανόστιμη σοκολατόπιτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή, για να φτιάξετε το δικό σας σοκολατένιο γλυκό και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά

185 γρ. αλεύρι (1¼ φλ.)
180 γρ. ζάχαρη (3/4 φλ.)
25 γρ. κακάο (1/4 φλ.)
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια
240 γρ. γάλα (1 φλ.)
50 γρ. βούτυρο (ή φυτικό βούτυρο)
Λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, λιώνοντας το βούτυρο κι αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα bowl, βάλτε όλα τα στερεά υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια κι ανακατέψτε καλά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Προσθέστε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα κι ανακατέψτε με σύρμα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό.

Κατόπιν, βουτυρώστε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάστε μέσα τη σοκολατόπιτα και σε ένα bowl, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κακάο και πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας.

Περιχύστε σιγά-σιγά την επιφάνεια της σοκολατόπιτας με το βραστό νερό. Ψήστε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Εναλλακτικά, ψήστε στις αντιστάσεις στους 180°C βαθμούς, στην κάτω σχάρα για 35 με 40 λεπτά περίπου.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lea Michele: Αυτή είναι η skincare & makeup routine της

Λαμπερό δέρμα: Φτιάξτε τη δική σας DIY μάσκα με κουρκουμά