Θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο, super-light γλύκισμα που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και κυρίως, δε θα σας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες;
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την πιο νόστιμη κρέμα σοκολάτας, που αποτελεί ιδανική επιλογή και για την festive-season.
Υλικά
750 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρόκους, από μεσαία αυγά
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. κουβερτούρα
10 γρ. στέβια, υγρή
1 πρέζα αλάτι
blueberries
blackberries
raspberries
φύλλα δυόσμου, ή μέντας
Εκτέλεση
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το ρόφημα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει κρέμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ψιλοκόψτε την κουβερτούρα, για να τη ρίξετε στη συνέχεια στο μείγμα.
Προσθέστε το αλάτι και την υγρή στέβια κι ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Μοιράστε σε μπολάκια και σερβίρετε με φρούτα του δάσους και φύλλα δυόσμου.