Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη σοκολάτα και μπορεί να πει “όχι” σε ένα chocolate dessert; Το γλύκισμα αυτό, αποτελεί αναμφίβολα αγαπημένη επιλογή για όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση.
Τώρα -ωστόσο- ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το δικό σας γλύκισμα, χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!
Υλικά
500 γρ. γάλα
40 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. ζάχαρη
1 κλων. βανίλια (ή 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια)
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Τριμμένη σοκολάτα
Φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάλτε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη βανίλια και σε ένα bowl, βάλτε το υπόλοιπο γάλα και διαλύστε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Χτυπήστε τους κρόκους και ρίξτε τους στο bowl με το γάλα. Προσθέστε λίγο-λίγο το καυτό γάλα από την κατσαρόλα κι ανακατέψτε με σύρμα, για να εξισορροπήσετε την θερμοκρασία των υλικών.
Χαμηλώστε τη φωτιά. Ρίξτε το μείγμα, κρόκων, κορν φλάουρ, στην κατσαρόλα κι ανακατέψτε για 2′ μέχρι να δέσει. Μόλις πάρει βράση η κρέμα σβήστε τη φωτιά.
Τέλος, προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα κι ανακατέψτε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράστε την κρέμα σοκολάτας σε 4 bowl ή μικρά πιάτα. Η κρέμα σοκολάτας σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. Παγώστε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.