Θέλετε να μπείτε και πάλι σε μία σειρά και να δώσετε τη δυνατότητα στον μεταβολισμό σας να ενεργοποιηθεί ξανά; Σε αυτή την περίπτωση, πραγματικά πρέπει να εντάξετε τη βρώμη στη ζωή σας.
Πρόκειται για μια τροφή που μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό χάρη στο γεγονός ότι περιέχει πολλές βιταμίνες και πολλά μεταλλικά στοιχεία. Εμείς σας παρουσιάζουμε 3 must-try συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε asap!
Βρώμη με μήλο και κανέλα
Υλικά
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
1 μήλο κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη βρώμη, την κανέλα και το σιρόπι σφένδαμου. Διατηρήστε την ίδια θερμοκρασία μέχρι το γάλα αμυγδάλου να απορροφηθεί σχεδόν όλο. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα κομμάτια του μήλου και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για δεκαπέντε λεπτά. Πασπαλίστε τη βρώμη με λίγη κανέλα κι απολαύστε την.
Μπισκότα με κανέλα και σταφίδες
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού σταρένιο αλεύρι
1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι φυσικό χυμό μήλου
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κ.σ. κανέλα
1 αβγό
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το ταψί για τον φούρνο ψεκάζοντάς το με το λάδι και βάλτε το στην άκρη. Βάλτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μικρό bowl. Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανίλια. Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες, προσθέστε τον χυμό μήλου και το νερό.
Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για δύο χρόνια. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 300 βαθμούς. Ψήστε το μείγμα για δεκαπέντε λεπτά.
Smoothie με αχλάδι, τζίντζερ και βρώμη
Υλικά
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 κ.γ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
3 κ.σ. βρώμη
1 παγάκι
1/2 φλιτζάνι φυσικό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
1/2 αχλάδι
Εκτέλεση
Σε ένα blender χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε κι απολαύστε το smoothie σας!