in

Όλγα Κουριλένκο: “Ο Πούτιν δεν περίμενε τέτοια αντίσταση!”

Η Όλγα Κουριλένκο παρακολουθεί με τεράστια αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς ο πατέρας της κατάγεται από εκεί, ενώ η μητέρα της έχει ρίζες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Το μοντέλο κι ηθοποιός, μίλησε για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες και στάθηκε στην στάση των πολιτών της χώρας, που δίνουν πραγματική μάχη για να παραμείνουν όρθιοι.

“Είμαι τρομοκρατημένη από αυτόν τον πόλεμο, ανησυχώ για τους φίλους και την οικογένειά μου που ζουν στην Ουκρανία. Οι συγγενείς μου που μένουν στο Κίεβο, κρύβονται στους σταθμούς του μετρό ή σε υπόγεια καταφύγια. Οι θείοι μου και οι θείες μου, που ζουν στα νότια της χώρας, δεν βομβαρδίζονται προς το παρόν, αλλά παραμένουν κλεισμένοι στο σπίτι. Όταν σκέφτομαι την Ουκρανία, μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα της πόλης όπου γεννήθηκα, δίπλα στη Αζοφική θάλασσα. Έχω αναμνήσεις από πολύ κρύους χειμώνες, μερικές φορές η θερμοκρασία ήταν μείον 30 βαθμοί όταν περπατούσα 40 λεπτά για να πάω στο σχολείο το πρωί και ζεστά καλοκαίρια όπου τρώγαμε φρούτα στην παραλία για να δροσιστούμε”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Έφυγα σε ηλικία 15 ετών για τη Μόσχα, για να δουλέψω εκεί ως μοντέλο. Πολύ γρήγορα με εντόπισε ένα πρακτορείο στο Παρίσι όπου και εγκαταστάθηκα. Έτσι γνωρίζω τη Ρωσία καλύτερα από την Ουκρανία. Μιλάω ρωσικά αλλά καταλαβαίνω τα Ουκρανικά αν και δεν τα μιλάω και οι συγγενείς μου είναι από τη Ρωσία, την Εσθονία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν… Όλοι Ρωσόφωνοι.

Οι Ρώσοι φίλοι μου όλοι υποστηρίζουν την Ουκρανία. Αν και ανήκω στην “παλιά γενιά”, θαυμάζω το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πολεμούν και αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία έγινε πλέον σύμβολο της δύναμης, της επιμονής και του αγώνα. Δε νομίζω ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε τέτοια αντίσταση… Αλλά τώρα που είναι πολύ αργά για να υποχωρήσει. Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι αυτό θα συνέβαινε και τώρα που έχει διαπράξει το ανεπανόρθωτο, είναι επείγον να δράσουμε όλοι από κοινού για να σταματήσουμε αυτή τη σφαγή”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πριγκίπισσα Στεφανί: Λαμπερή εμφάνιση στο Παρίσι

Τζιλ Μπάιντεν: Το φόρεμα με τον συμβολισμό για την Ουκρανία