in

Πεντανόστιμη γαλατόπιτα for the win!

Η γαλατόπιτα αποτελεί αγαπημένο dessert για αρκετό κόσμο και θεωρείται ιδανική επιλογή, ιδιαίτερα γι’ αυτή την εποχή.

Πρόκειται για ένα εύκολο γλύκισμα, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και πολλά υλικά, που σίγουρα, αν το δοκιμάσετε κι εσείς θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας γαλατόπιτα, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά
2 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια κι ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήστε για 5 λεπτά ακόμα. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πυκνές βλεφαρίδες: Αυτό είναι το DIY serum που θα μεταμορφώσει τα μάτια σας

Bella Hadid: Η περίεργη συνήθειά της που προκαλεί ερωτηματικά