in

Πεντανόστιμα pancakes με γιαούρτι και βανίλια

Τα pancakes αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πάνω από όλα πεντανόστιμο brunch και δεν είναι τυχαίο, ότι συνεχώς κερδίζουν νέους fans.

Μήπως ήρθε η ώρα να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε τη δική σας συνταγή, με πολύ απλά υλικά;

Τι θα χρειαστείτε:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

50 ml σπορέλαιο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.σ. βούτυρο

σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα bowl, βάλτε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατέψτε τα όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Προσθέστε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα κι ανακατέψτε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο και βάλτε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη, αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγξτε τις άκρες και όταν τα pancakes καραμελώσουν από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας γυρίστε τα από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστείτε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.

Μεταφέρετε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέστε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας σας. Σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, προσθέστε βούτυρο κι επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δροσερή σαλάτα με κολοκύθι και αχλάδι

Energy boost: Aυτό είναι το απόλυτο smoothie που θα σας χαρίσει ευεξία