in

Ολένα Ζελένσκα: Οι γυναίκες της Ουκρανίας κι η μεγάλη μάχη

Η Ολένα Ζελένσκα έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και μίλησε για το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι γυναίκες της χώρας της στην αντίσταση μετά τη ρωσική εισβολή.

“Στην Ουκρανία υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από τους άντρες. Αυτές τις μέρες, αυτή η στατιστική αναλαμβάνει το πλήρες νόημά της. Η αντίστασή μας, όπως και η μελλοντική μας νίκη, έχει ένα ιδιαίτερο θηλυκό πρόσωπο”, ανέφερε αρχικά η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας και συνέχισε:

“Οι γυναίκες πολεμούν στον στρατό, έχουν αναλάβει την άμυνα της γης, είναι η βάση μιας δυνατής εθελοντικής κίνησης που παρέχει, μεταφέρει και τρέφει. Από την αρχή του πολέμου γεννήθηκαν πάνω από 4 χιλιάδες μωρά. Γεννήθηκαν σε υπόγεια, στο μετρό, σε καταφύγια και κάποιες φορές σε βομβαρδισμένες αίθουσες τοκετών σε νοσοκομεία, όπως έγινε στη Μαριούπολη. Κάνουν την δουλειά τους σε νοσοκομεία, φαρμακεία, καταστήματα, μεταφορές και δημόσιες υπηρεσίες ώστε να συνεχιστεί η ζωή”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζελένσκα απευθύνεται στις γυναίκες της χώρας της και στέκεται στην σπουδαία τους προσπάθεια, με την σύζυγο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι να παρακολουθεί με τη δική της αγωνία τις εξελίξεις.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν Χάθαγουέϊ: Η εγκυμοσύνη κι οι δυσκολίες

Ruth Gemmell: Ο ρόλος στο Bridgerton κι η θέση της γυναίκας