in

Πεντανόστιμη σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Τα ζυμαρικά αποτελούν ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ζυμαρικών και συνδυάζονται άψογα με τα λαχανικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή; Συνδυάστε το αγαπημένο σας, κριθαράκι με μία ποικιλία από λαχανικά κι απολαύστε το πιο νόστιμο γεύμα!

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι μέτριο
300 γρ. φέτα
250 γρ. καλαμπόκι
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 μάτσο βασιλικό ή δυόσμο

Εκτέλεση 

Ξεκινήστε βάζοντας νερό να βράσει σε μία μεσαία κατσαρόλα και στη συνέχεια, αλατίστε καλά και ρίξτε το κριθαράκι. Ανακατέψτε και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά, ενώ παράλληλα κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες και βάλτε τα σε ένα bowl.

Σουρώστε και το καλαμπόκι και ρίξτε το στο ίδιο σκεύος μαζί με τη φέτα που θα θρυμματίσετε με τα χέρια σας. Μόλις βράσει το κριθαράκι, σουρώστε το, πασπαλίστε με ελαιόλαδο, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Ρίξτε το στο ίδιο bowl και τρίψτε μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Ψιλοκόψτε τον βασιλκό, ανακατέψτε τον στην σαλάτα και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jaclyn Smith: Γυμνάζεται με τον άντρα της και μας καλεί να την ακολουθήσουμε!

Healthy snack: Σοκολατένια bites ενέργειας με κάστανο