in

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με σπανάκι και παρμεζάνα

Το σπανάκι ανήκει στην κατηγορία με τα πιο θρεπτικά λαχανικά και πραγματικά, αξίζει να το προσθέσουμε όλοι μας στη διατροφή μας.

Αν ψάχνετε νέες συνταγές, πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την πιο νόστιμη σούπα με σπανάκι και το σίγουρο είναι πως τη λατρέψετε!

Υλικά

150 γρ. γαλλική μπαγκέτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. ζωμό, κότας

500 γρ. νερό

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

250 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 αβγά, μεγάλα, χτυπημένα

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

5 κλ. θυμάρι, φρέσκο

10 φύλλα δυόσμου, φρέσκα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200º C στον αέρα. Κόψτε τη μπαγκέτα κατά μήκος στα δύο και έπειτα κάθε κομμάτι της στα 3. Αλείψτε τις κομμένες πλευρές με ελαιόλαδο, τοποθετήστε τες σε ένα ταψί με την κόρα προς τα κάτω και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Παράλληλα τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τον ζωμό, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να πάρουν μία βράση και ρίξτε το παγωμένο σπανάκι και την παρμεζάνα. Αφήστε τα να βράσουν με σκεπασμένο καπάκι για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.

Προσθέστε τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια και τον χυμό, το ξύσμα, το θυμάρι και τέλος τον δυόσμο. Σερβίρετε με τις φρυγανισμένες μπαγκέτες και το φρέσκο κρεμμύδι. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλόι Καρντάσιαν: Υπέρλαμπρη φορώντας δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη!

All about lashes: 4+1 must have προϊόντα για τις βλεφαρίδες σας