in

Το πιο λαχταριστό κουνουπίδι σουφλέ με τυρί κρέμα

Το κουνουπίδι περιέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά που μπορεί να καταναλώσει κανείς.

Οι περισσότεροι, συνηθίζουν να το καταναλώνουν σαν σαλάτα, ωστόσο, αποτελεί ιδανική επιλογή και για ένα πλήρες γεύμα. Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη συνταγή, για να φτιάξετε το δικό σας, πεντανόστιμο σουφλέ.

Υλικά

1½ κιλό κουνουπίδι
200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρέμα
1½ κιλό γάλα φρέσκο
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
3 αυγά χωρισμένα
100 γραμ. (½ κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, καθαρίζοντας το κουνουπίδι και κόψτε το σε μπουκετάκια. Αφήστε το σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10λεπτά και στη συνέχεια, βράστε τα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.

Προχωρήστε στην προετοιμασία της κρέμας σας, βάζοντας σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι κι ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.

Τέλος, χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέστε τα, αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις. Σε λαδωμένο πυρέξ, ρίξτε 2 κουτάλες κρέμα κι απλώστε τα κομμάτια κουνουπίδι.

Μοιράστε το τυρί κρέμα και πασπαλίστε με τη γραβιέρα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ψήστε το σουφλέ για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς C στις αντίστασεις, στην τελευταία σχάρα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3+1 τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα

Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής; Αυτή είναι η θαυματουργή μάσκα που θα σας βοηθήσει