in

Η πιο νόστιμη ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου

Το καλοκαίρι προσφέρεται για πολλές, νέες συνταγές, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γι’ αυτό και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για νέες… δοκιμές.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία δροσερή, πεντανόστιμη σαλάτα, που θα σας φτιάξει τη διάθεση; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

Για τα κρακεράκια

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. ρίγανη

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

80 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη σαλάτα

2 καλαμπόκια, βρασμένα

200 γρ. πράσινη σαλάτα

100 γρ. ραπανάκια

1/2 πιπεριά τσίλι

170 γρ. φράουλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

1 κ.σ. δυόσμο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάλτε το αλεύρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και τη μαργαρίνη και χτυπήστε καλά για να σπάσει η μαργαρίνη.

Προσθέστε και το βαλσάμικο και χτυπήστε ξανά μέχρι να έχετε μια ζύμη. Απλώστε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας, για να μην κολλήσει η ζύμη και ανοίξτε την με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.

Με έναν κόφτη ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε μικρά κυβάκια 2 εκ. και μεταφέρετέ τα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε τα για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα, τοποθετήστε τα καλαμπόκια στη φωτιά για να πάρουν μια καπνιστή γεύση. Σε ένα bowl βάλτε τη σαλάτα, τα ραπανάκια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τις φράουλες κομμένες στη μέση, το καλαμπόκι σε φέτες και τα κρακεράκια. Προσθέστε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rosie Huntington-Whiteley: Αυτή είναι η νέα multistep routine της

“Βασικό Ένστικτο”: Aυτό είναι το εντυπωσιακό σπίτι που μας έκλεψε την καρδιά