in

Η Ελένη Ράντου παίρνει θέση για την κακοποίηση των γυναικών

Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βίας κατά γυναικών συνεχώς αυξάνονται κι η ελληνική κοινωνία, παρακολουθεί με κομμένη τις εξελίξεις.

Η Ελένη Ράντου πήρε θέση για όσα συμβαίνουν και με ένα post στο λογαριασμό της στο Instagram, μοιράστηκε μία δική της, προσωπική εμπειρία, θέλοντας να δείξει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

“Σήμερα βρέθηκα περπατώντας στο δρόμο ακούω μια κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!. Και συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών ότι μέχρι να φτιάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται.

Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερνές στιγμές βίας που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση”, ανέφερε στο post της η γνωστή ηθοποιός και τα λόγια της μοιάζουν πιο ουσιαστικά από ποτέ.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το πρώτο trailer του “The Lost City” είναι γεγονός!

Τotal leather look: Η Τόνια Σωτηροπούλου μας δείχνει τον τρόπο για να εντυπωσιάσουμε