in

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ εντυπωσιάζει στο εξώφυλλο του νέου περιοδικού του Guardian

Swedish environmental activist Greta Thunberg speaks during the Climate Action Summit at United Nations HQ in the Manhattan borough of New York, New York, U.S., September 23, 2019. REUTERS/Carlo Allegri

Η Γκρέτα Τούμπεργκ είναι ένα πρόσωπο που καταφέρνει πάντα να συγκεντρώνει επάνω του όλα τα βλέμματα.

Η 18χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, με αφορμή την παρουσία της στο περιοδικό Saturday. Πρόκειται για μία νέα έκδοση που κυκλοφορεί ο Guardian και στο πρώτο του εξώφυλλο φιγουράρει η Τούνμπεργκ.

Η φωτογράφιση είναι άκρως εντυπωσιακή, καθώς η Σουηδέζα πήρε θέση απέναντι από τον φωτογραφικό φακό και πόζαρε με ένα μαύρο υγρό, που παραπέμπει σε πετρέλαιο, το οποίο έπεσε σε όλο το πρόσωπό της, συμβολίζοντας τις επιπτώσεις του πετρελαίου στον πλανήτη.

“Δεν πίστευα πως οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κλίμα γιατί όσοι ήξερα ήταν σε φάση ‘α ναι, το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι γι’αυτό’. Όμως, αποδείχτηκε πως πολλοί νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονταν. Και μάλιστα πολύ! Και είναι πανέτοιμοι να κάνουν κάτι για το κλίμα. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που διαψεύστηκα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της, ενώ μιλώντας για τον αυτισμό -έχει διαγνωσθεί με το σύνδρομο Aspenger, πρόσθεσε:

“Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για μια ζωή χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε περιορίζει, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Ούρσουλα Κορμπερό είναι το νέο πρόσωπο της Shiseido

Εντυπωσίασε ο Ντάνιελ Κρεγκ στο κόκκινο χαλί μαζί με την κόρη του