in

Γουίλ Σμιθ: Παραιτήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Γουίλ Σμιθ εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της 94ης τελετής απονομής των Oscars, μετά το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ.

Αφού ζήτησε δημόσια συγνώμη, ο γνωστός ηθοποιός ανακοίνωσε τώρα πως παραιτείται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ζητώντας ξανά συγνώμη από όλους εκείνους που παρακολούθησαν το δυσάρεστο περιστατικό. 

“Ανταποκρίθηκα άμεσα στην πειθαρχική ανακοίνωση κατάθεσης της Ακαδημίας και θα δεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου. Οι πράξεις μου στην 94η τελετή απονομής ήταν σοκαριστικές, προκάλεσαν πόνο κι είναι αδικαιολόγητες. Η λίστα όσων πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Κρις, την οικογένειά του και πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους, όλους όσοι παρευρέθηκαν και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από τους υπόλοιπους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να γιορταστούν για το εξαιρετικό έργο τους.

Είμαι συντετριμμένος. Θέλω να επιστρέψω το focus πίσω σε αυτούς που αξίζουν την προσοχή για τα κατορθώματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να γυρίσει στην εκπληκτική δουλειά που κάνει να στηρίζει τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία στον κινηματογράφο. Συνεπώς, παραιτούμαι ως μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και θα αποδεχθώ περαιτέρω συνέπειες που το Συμβούλιο θεωρήσει κατάλληλες. Η αλλαγή παίρνει καιρό και έχω δεσμευθεί να κάνω ό,τι χρειαστεί για να σιγουρέψω πως δεν θα επιτρέψω ξανά στη βία να προσπεράσει τον σκοπό”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γουίλ Σμιθ.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπι σημείωσε πως:

“Λάβαμε κι αποδεχθήκαμε την άμεση παραίτηση του κυρίου Γουίλ Σμιθ από την Ακαδημία. Θα συνεχίσουμε με το να προχωρήσουμε με τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σμιθ για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της Ακαδημίας, προκαταβολικά της επόμενης προγραμματισμένης συνάντησης του Συμβουλίου στις 18 Απριλίου”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάρολος – Καμίλα: Η συνεργασία με τη Meta κι οι αντιδράσεις

Βικτόρια Μπέκαμ: Αυτό είναι το προϊόν καθαρισμού που δεν αποχωρίζεται!