in

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Το μήνυμα στο λαό του κι η πιο συγκλονιστική στιγμή

Πώς μπορεί να περιγράψει κανείς, τη στιγμή που ξεκινάει ο πόλεμος στη χώρα του; Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη και μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι οι Ρώσοι έχουν εισβάλλει στην Ουκρανία.

“Ήμουν στην πρωτεύουσα στο Κίεβο, στο σπίτι. Ήμουν σπίτι εκείνη τη στιγμή. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί κι ήμουν με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Με ξύπνησαν και μου είπαν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις. Μετά από μερικά λεπτά, με ειδοποίησαν ότι γινόταν επίθεση με ρουκέτες. Καταλαβαίναμε ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επιτεθούν αλλά δεν είχαμε καταλάβει το μέγεθος. Κανείς από εμάς δεν ήταν έτοιμος για τον πόλεμο πριν ξεκινήσει”, ανέφερε αρχικά ο Ουκρανός Πρόεδρος, με τα λόγια του να συγκλονίζουν.

“Αυτό που λέω συνέχεια, είναι ότι δεν είμαι ήρωας. Καταλάβαινα τι συνέβαινε. Ήθελα να αλλάξω τη νοοτροπία γύρω από την Ουκρανία. Σε κάποιο επίπεδο δεν έχει να κάνει με το ποιος έχει περισσότερα όπλα ή περισσότερα λεφτά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Για αυτό χρειαζόμαστε αντιπροσωπεία. Είναι το πρώτο πράγμα που κατάλαβα. Πιστεύουμε στη νίκη. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε σε κάτι άλλο. Θα νικήσουμε οπωσδήποτε γιατί αυτό είναι το σπίτι μας, η γη μας, η ανεξαρτησία μας. Είναι απλά θέμα χρόνου”, πρόσθεσε στη συνέχεια, θέλοντας να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στο λαό του.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γουίλ Σμιθ: Η φωτογραφία με την πρώην σύζυγό του μετά τα Oscars

Τζέιμι Λι Κέρτις: “Θέλω να μεγαλώσω με ζωντάνια κι αξιοπρέπεια”