in

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Ο συγκινητικός λόγος που “λύγισε” το Ευρωκοινοβούλιο

Η Ουκρανία βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις τις τελευταίες ημέρες, μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν υποχωρεί κι ο ουκρανικός λαός μάχεται καθημερινά, με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι από τη μεριά του να προσπαθεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα του.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μίλησε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κι η συγκινητική του ομιλία, θα μείνει στην ιστορία και σίγουρα, θα τη θυμόμαστε όλοι μας για πολλά χρόνια.

“Δεν ξέρω πια πώς να χαιρετάω τον κόσμο. Κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία κι είναι η τελευταία για πολλούς ανθρώπους. Μιλάω στο όνομα των συμπολιτών μου που υπερασπίζονται την ελευθερία, πληρώνοντας μεγάλο τίμημα. Χαίρομαι που μπορούμε να ενώσουμε όλες τις χώρες της Ε.Ε. αυτό έχει ένα τίμημα, πολύ υψηλό, μια τραγωδία”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

“Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δύο επαναστάσεις, ένας πόλεμος και πέντε ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας. Ξέρετε, δε διαβάζω κάποιο χαρτί… Αυτά μας τελείωσαν… Εδώ ζούμε με τη ζωή και με το θάνατο. Σήμερα, χάνονται ζωές για τις αξίες, τις αρχές μας, την ελευθερία. Οι καλύτεροί μας άνθρωποι φεύγουν, οι πιο δυνατοί, οι πιο αξιόλογοι. Συχνά λέμε ότι θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε και χαίρομαι που μπορούμε πλέον να πούμε ότι το κάνουμε. Θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε έναντι όλων.

Μαχόμαστε για τη γη μας, τη χώρα μας, την ελευθερία μας. Παρότι η χώρα μας δέχεται επίθεση, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει. Όλες οι πλατείες μας, θα ονομάζονται πλατείες ελευθερίας. Κανείς δε θα μας λυγίσει. Είμαστε δυνατοί. Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν. Και ο Πούτιν θα μας πει ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που χτυπά στρατιωτικές υποδομές. Τι εννοεί; Εργάζονται παιδιά εκεί. Ο λαός μας έχει υψηλό ηθικό, δίνουμε μια μάχη για τα δικαιώματα, την ελευθερία, τη ζωή μας, την επιβίωσή μας”.

Σύσσωμο το Ευρωκοινοβούλιο σηκώθηκε όρθιο για να τον χειροκροτήσει κι ο Ουκρανός Πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα…

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Off-White: Το συγκινητικό show στο Παρίσι ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει!

Σκάρλετ Γιόχανσον: Η εξήγηση για τις εγκυμοσύνες