in

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Ο συγκινητικός λόγος στα Grammys

Ήταν μία βραδιά γεμάτη λάμψη, εντυπωσιακά looks, βραβεία, αλλά και συγκίνηση. Η 64η τελετή απονομής των Grammys, τα είχε όλα!

Με τις εξελίξεις να τρέχουν στην Ουκρανία -ωστόσο- είχε κι ένα κεντρικό πρόσωπο. Το Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον Ουκρανό Πρόεδρο να στέλνει τα δικά του μηνύματα, μέσα από ένα μαγνητοσκοπημένο video, που προβλήθηκε στη διάρκεια της βραδιάς.

“Ο πόλεμος. Τι είναι περισσότερο αντίθετο από τη μουσική; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των σκοτωμένων ανθρώπων. Τα παιδιά μας σχεδιάζουν ρουκέτες όχι αστέρια. Πάνω από 400 παιδιά έχουν τραυματιστεί και 153 παιδιά έχουν πεθάνει και δεν θα τα δούμε ποτέ να ζωγραφίζουν. Οι γονείς μας είναι χαρούμενοι που ξυπνούν το πρωί στα καταφύγια, αλλά ζωντανοί. Οι αγαπημένοι μας δεν ξέρουν αν θα συναντηθούμε ξανά. Ο πόλεμος δεν μας αφήνει να επιλέξουμε ποιος επιβιώνει και ποιος θα παραμείνει σε αιώνια σιωπή”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

“Οι μουσικοί μας φορούν στρατιωτικά αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματισμένους στα νοσοκομεία. Ακόμα και σε αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική θα τα καταφέρει όπως και να έχει. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας. Για να ζήσουμε. Για να αγαπήσουμε. Για να ακουστούμε. Στη γη μας, πολεμάμε τη Ρωσία που φέρνει φοβερή ησυχία με τις βόμβες της. Γεμίστε την ησυχία με τη μουσική σας. Γεμίστε την σήμερα. Πείτε την ιστορία μας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα social media και στην τηλεόραση. Αλλά όχι ησυχία”.

Μετά το video του Ζελένσκι, ο Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το κομμάτι “Free”, σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitalii Sediuk (@vitaliisediuk)

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Charithra Chandran: Μας δείχνει το απόλυτο night-out look

Χέιλι Μπίμπερ: Ο Τζάστιν και το ιδιαίτερο μήνυμα