in

Πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα για τους fitness-lovers

Η κινόα έχει αποκτήσει πολλούς fans τα τελευταία χρόνια κι όλο και περισσότεροι, θέλουν να την εντάξουν στη διατροφή τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την παρακάτω συνταγή, για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα με πολύ απλά υλικά.

Υλικά

180 γρ.  κινόα
50 ml ελαιόλαδο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
20 γρ.  τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
1  φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1  πιπεριά κίτρινη
1  πιπεριά κόκκινη
100 γρ.  μπρόκολο, σε μπουκετάκια
2  αβοκάντο, ώριμα
φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε τη συνταγή σας, βάζοντας την κινόα σε ένα bowl με αρκετό νερό. Αφήστε την εκεί για περίπου 5 λεπτά και ξεπλύνετέ την 2-3 φορές. Σουρώστε την καλά, καθώς οι σπόροι της έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά.

Βάλτε την σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά για να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο bowl τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατέψτε τα κομμένα λαχανικά με τη βινεγκρέτ κι όταν η κινόα είναι έτοιμη, σουρώστε την και προσθέστε την στο ίδιο σκεύος με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ. Ανακατέψτε καλά, τοποθετήστε και τον δυόσμο στο πιάτο σας κι απολαύστε το λαχταριστό σας γεύμα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μαλλιά που φριζάρουν; Αυτή είναι η λύση!

Tαξίδι στη Βιέννη; 2+1 αξιοθέατα που πρέπει να θαυμάσετε από κοντά