in

Αλέκος Φασιανός: Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών

Ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες κι ο κορυφαίος -κατά γενική ομολογία- ζωγράφος του 20ου αιώνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Αλέκος Φασιανός, άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και βύθισε στο πένθος τους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία και την τύχη να τον γνωρίσουν μέσα από τα έργα του.

Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και σπούδασε αρχικά, βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με τον Γιάννη Μόραλη.

Το ταξίδι στο Παρίσι, έχοντας πάρει υποτροφία από τη γαλλική Κυβέρνηση ήταν καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του, καθώς παρέμιενε εκεί για 35 περίπου χρόνια.

Μεταξύ άλλων, αρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole des Βeaux-Αrts, κοντά στους Clairin και Dayez από το 1962 μέχρι και το 1964, ενώ για δεκαετίες, η ζωή του μοιραζόταν μεταξύ Γαλλίας κι Ελλάδας.

Στη διάρκεια της ζωής του, είδε πολλά από τα έργα του να πρωταγωνιστούν σε μεγάλες εκθέσεις, ενώ συνεργάστηκε με κορυφαίες προσωπικότητες, γράφοντας τη δική του ιστορία.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν Χάθαγουει: Η εμφάνιση που θύμισε το The Devil Wears Prada

Τζέσικα Άλμπα: Μας δείχνει τη δική της winter skincare routine