Αποτελεί αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους και ξυπνάει μνήμες από το… παρελθόν.
Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, χωρίς ζάχαρη και με πολύ λίγες θερμίδες, για να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο ever, που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας;
Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε το πιο λαχταριστό ρυζόγαλο.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. μέλι
1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
Κανέλα
1 κ.σ. κορνφλάουρ
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Αφού ξεπλύνετε το καστανό ρύζι, βάλτε το μισό φλιτζάνι από το γάλα σε μια κατσαρόλα κι όταν ζεσταθεί, ρίξτε και το ρύζι κι αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Αφού βράσει, ρίξτε το μέλι και το αλάτι κι ανακατέψτε.
Προσθέστε στο άλλο μισό φλιτζάνι γάλα που έχετε αφήσει στην άκρη το κορν φλάουρ και τη βανίλια κι ανακατέψτε πολύ καλά. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει αρκετά. Μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με άφθονη κανέλα. Καλή απόλαυση!