Ο καγιανάς αποτελεί αγαπημένη επιλογή πολλών ανθρώπων, για ένα γρήγορο κι εύκολο γεύμα, που μοιάζει ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Θέλετε να φτιάξετε μία πεντανόστιμη συνταγή, που δεν απαιτεί πολλά διαφορετικά υλικά κι ιδιαίτερο κόπο για να γίνει;
Συνεχίστε να διαβάζετε και μπείτε στην κουζίνα σας, για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο καγιανά.
Υλικά
600 γρ. ώριμες ντομάτες
8 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. φέτα
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, ζεσταίνοντας το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και ρίξτε τις στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Σιγοψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά εντελώς και κατόπιν προσθέστε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
Ανακατέψτε και ψήστε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά. Καλή απόλαυση!