Οι σαλάτες αποτελούν must για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή κι ακόμη καλύτερα, να πουν “αντίο” σε εκείνα τα ενοχλητικά, extra κιλά που τους ταλαιπωρούν.
Είναι ιδανικές για κάθε ώρα της ημέρας και περιέχουν πολλά, θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός.
Αν αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή, προκειμένου να φτιάξετε την πιο νόστιμη τονοσαλάτα εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
Για το dressing
50 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα, με κόκκους
1 πιπεριά τσίλι
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
1/2 αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 στικ σέλερι
1/2 iceberg
80 γρ. τόνο, σε νερό
Εκτέλεση
Βάλτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε ένα bowl και προσθέστε αλάτι, πιπέρι κι ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και προχωρήστε στην προετοιμασία της σαλάτας.
Κόψτε αβοκάντο σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες, το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το iceberg σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο σκεύος, περιχύστε με το dressing κι ανακατέψτε. Μεταφέρετε στο bowl σερβιρίσματος και απλώστε τον τόνο σε κομμάτια. Σερβίρετε με δυόσμο κι απολαύστε το γεύμα σας.